A kommunikációról kommunikálok

Beszéljünk mégis

A jelöltnek válaszolni nem karitatív tett!

Különvélemény egy félresiklott nyílt napról

2019. február 17. - HargitaiE

Előrebocsátom: mivel egy HR-szolgáltató cégcsoportnak írok szövegeket, kivételes alkalom, hogy munkáról, HR-es kérdésekről írok a saját blogomban. Ez a felület továbbra is megmarad az egyéb témájú szövegírás, a nyelvoktatás és a kommunikáció "ügyeinek"; azaz mindennek, amiről beszéljünk mégis. Ugyanakkor annyira felháborított egy tegnapi eset, hogy muszáj megírnom róla a különvéleményemet.

No de mi is történt?

Egy multinacionális termelő vállalat nyílt napot szervezett, ahol a senior HR manager is tartott egy tájékoztatót, bemutatva a nyitott pozíciókat. Egy résztvevő kérdésére, miszerint minden jelentkezőnek válszolnak-e, így fogalmazott:

Mindenkinek igyekszünk válaszolni, de nem vagyunk karitatív intézmény, így például a történelem szakos bölcsészekkel nem fogunk foglalkozni.

Természetes, hogy egy termelő cégnek nem történészekre van szüksége: ezt minden olyan történész tudhatja, aki rendelkezik némi önismerettel.

Csakhogy.

Egyrészt teljesen fölösleges intellektuális öngól elővenni a munkaerőpiac mostohagyerekeit, a bölcsészeket, mert valószínűleg igen kevesen jelentkeznek a céghez ebből a táborból, és ha mégis, akkor egy intelligens HR-es egyszerűen félreteszi a CV-t, és kész. Nem fitogtatja a saját jelentőségét, ideiglenesen magas polcra került egóját azzal, hogy "lám, ez a hülye azt hiszi, hogy dolgozhat a mi szentélyünkben".

Másrészt ilyen alapon kiemelhette volna, hogy mentőst, cipészt, de még csak húszéves tapasztalattal bíró szívsebészt sem keresnek.

A bicskanyitogatás-mentes válasz tehát:

Mindenkinek igyekszünk válaszolni, bár azt kérjük, hogy releváns végzettséggel vagy tapasztalattal jelentkezzenek, hiszen mi egy termelő cég vagyunk.

Szívesen, fiúk.

Másrészt azt hiszem, világosan kiderült, hogy igenis szükség volna ott egy-egy bölcsészre (én inkább azt mondanám, az embert is figyelembe véve gondolkodó személyre). Felsorolom az indokaimat:

  • egy nyílt napon egy rossz akusztikájú teremben nem alkalmazni hangosítást: arra vall, hogy a szervezők nem tudnak nézőpontot váltani
  • PPT-n nem írunk 8-as betűmérettel: egy jó humán szakember ezt megsúghatja, hiszen általában kitűnő prezentációs tudással is bír
  • a XXI. században, ha valamilyen folyamatot meg akarunk ismertetni valakikkel, akkor gamifikálunk, élményszerűvé tesszük

Éppen ez az, ami miatt a fenti mondaton kiakadtam.

Önmagában az, hogy bölcsészek kíméljenek, nem túl szokatlan mondat egy HR-estől, és teljesen érthető is - mint már fentebb kifejtettem. Engem nem zavar még az sem, ha valaki gúnyolódik ezzel az egyébként igen heterogén csoporttal: csak halványan utalnék arra, hogy az a bölcsész, aki nem válik digitális bölcsésszé, az valóban nem fog tudni versenyezni a többi munkavállalóval a jó pozíciókért.

Ellenben ha egy cégnél alapvető kommunikációs hibákat ejtenek, akkor érdemes alázatosabbnak lenni, a szó legnemesebb értelmében.

Különösen, ha ez is elhangzott:

Igazából hozzánk olyan nagyon sok jelentkezés fut be, hogy nem érezzük a munkaerőhiányt.

Méghozzá ez a kijelentés arra a megjegyzésre érkezett, hogy akármilyen diplomája is legyen valakinek, választ kell adni. Ez a pozitív jelöltélmény alapja. És erre a kommentárra elhangzik a fenti mondat. Ooooké.

Burkoltan tehát: annyira nagymenők vagyunk, hogy válogatunk, sőt nem is igazán várjuk a jelölteket.

Igen ám, de akkor miért szerveznek nyílt napot, és miért teszi hozzá a másik HR-es kolléga, hogy holnaptól be tudnának tölteni 150 pozíciót?

animal-black-and-white-boss-4260.jpg

Kép forrása: pexels.com

Leszögezem: az eset túlélhető, engem személyemben nem sértett, holnapra el is felejtem. Csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy a HR-es is volt jelölt, jó esetben meg kellett küzdenie egy pozícióért; ő is izgult egy-egy interjú előtt. Sőt, semmi sem garantálja, hogy örökre ott fog dolgozni, ahol most. Azt is hozzátehetjük, hogy a HR-es fizetését azok a rétegek termelik ki, akik három műszakban szerelik össze a vackokat a zajos üzemcsarnokban. Ezzel nem kívánok populista lenni, és tudom, hogy ez az élet rendje. Sőt láttam már olyan operátort, aki imádta, amit csinál. No de mégis tiszteletre méltó az, aki reggel 6-ra képes bejárni dolgozni. Ez a megfontolás pedig alapot képezhet egy alázatosabb és hosszabb távú gondolkodásnak. Csak emberszámba kell venni azt is, aki alacsonyabb polcon van éppen. Hátha tanulhatunk tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://beszeljunkmegis.blog.hu/api/trackback/id/tr4914630630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asio Otus 2019.02.18. 11:41:53

Tovább mennék: Ahol a HR ilyen alantas és ellentmondásos, ott más területen se nagyon kell jóra számítani.

jobangel · http://jobangel.blog.hu 2019.02.18. 11:50:49

Fogalmazzunk másképp: _még_ nincs munkaerőhiányból problémája. De ha így folytatja, lesz.

A bölcsészalázás meg olyan ciki, hogy egy igazán jó cégnél azonnali felmondás lenne a következménye.

midnightcoder2 2019.02.18. 12:07:28

"PPT-n nem írunk 8-as betűmérettel: egy jó humán szakember ezt megsúghatja, hiszen általában kitűnő prezentációs tudással is bír"

Ez azért nem csak a humán szakemberek privilégiuma.

"a XXI. században, ha valamilyen folyamatot meg akarunk ismertetni valakikkel, akkor gamifikálunk, élményszerűvé tesszük"

Lehet, hogy felnõtteket szerettek volna felvenni.

Nancsibacsi 2019.02.18. 12:23:22

Ma, nagyvárosokban, főleg Budapesten a cég sokkal inkább izgulhat az interjún, mint az álláskereső. Hiszen ha nem sikerül pozitív benyomást tennie, akkor nem megyek oda dolgozni, elbukja a szerződéseit, a versenytársak lenyomják mint a bélyeget, és csődbe megy a p.csába. Csak hogy a HR-esek tudják hol a helyük. Ha az én alkalmazottam lenne az ilyen, nem válaszoló, és ezt büszkén kommunikáló idióta HR-es, az eset után másnap már be se kellett volna jönnie dolgozni. Mivel egy sablonos elutasító levelet EGYSZER megírni ne legyen már annyira k.rvára megerőltető. Még címzett se kell bele név szerint - elég ennyi:

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Köszönjük jelentkezését, de az önéletrajza alapján sajnos nem önt keressük.
A további álláskereséshez sok sikert kíván:

Gipsz Jakabné

Kedves HR-esek - ne mondjátok már hogy erre nincs idő, mert a munkáltatótok "esetleg" majd utánanéz hogy mivel töltitek a napotokat, és csak azt fizeti ki belőle, amit munkával. Akkor lesz ám sírás és fogak csikorgatása, ha a facebookra fordított időt levonják a béretekből.

Móg 2019.02.18. 12:29:00

Ki az a hülye aki egy erőforrást{Otto-motor,vízibivaly,humán.stb.} partnernek tekint?

Nancsibacsi 2019.02.18. 12:32:50

@jobangel: "_még_ nincs munkaerőhiányból problémája. De ha így folytatja, lesz."
Akiket ezzel a magatartással elriaszt, azok között simán lehetnek alkalmasabbak, mint akiket nem riaszt el (sőt, ez a jellemző). Vagyis lehet hogy darabra be tudja tölteni a pozíciókat, de azt nem mondhatjuk, hogy nem bukna ezen semmit.

"A bölcsészalázás meg olyan ciki, hogy egy igazán jó cégnél azonnali felmondás lenne a következménye."
Meg a HR-es elég gyakran bölcsész gyárilag, szóval sokszor saját magát alázza.

LebensraumamOsten 2019.02.18. 12:44:21

Háháhá! Na mégiscsaj kibújt a szög a zsákból, hogy nincs is akkora munkaerőhiány.

M_R 2019.02.18. 12:52:38

@LebensraumamOsten:

Háháhá - én meg kappásból tudok olyan céget mondani, ahol másfél éve hirdetnek mert nem találnak embert.. Persze ahol csak egy "uarambátyám" buta seggnyalóval is megelégednek, oda találnak - csak azzal többen vannak, csak nem előbbre..

staropramen 2019.02.18. 13:11:20

"...nem vagyunk karitatív intézmény, így például a történelem szakos bölcsészekkel nem fogunk foglalkozni."- mondta a történelem-ének szakon végzett HR -es

HargitaiE 2019.02.18. 13:23:48

@Asio Otus: Pedig egy igazán szuper termékpalettájú anyacéghez tartoznak. Éppen most volt a kezemben egy termékük, ami miatt munkáltatóként is megelőlegeztem nekik a bizalmat.

HargitaiE 2019.02.18. 13:28:22

@LebensraumamOsten: Az a kijelentés, hogy holnaptól kezdhetne 150 új belépő, számomra munkaerőhiányról árulkodik.

HargitaiE 2019.02.18. 13:30:04

@jobangel: Örülök, hogy reagáltál a cikkre. Már fontolgattam, hogy elküldöm, mert tudom, hogy hasonlóan gondolkodsz a sok szakmai tapasztalatod okán. Most már azt remélem, az adott cég HR-esei is olvasni fognak. Hátha...

HargitaiE 2019.02.18. 13:32:49

@Nancsibacsi: Sőt, az automatikus válaszokat is meg lehet írni olyan formában, hogy valaki ne akarjon eret vágni magán. (Valamint létezik nagyon sok ún. ATS, azaz olyan rendszer, ami magától kiküldi a levelet, ha a HR-es kettőt kattint.)

HargitaiE 2019.02.18. 13:36:58

@midnightcoder2: Jogos. Nyilván nem kizárólag a humános tud prezentálni, és nem minden humános tud prezentálni. Ez már egy kis odaböködés volt a részemről. A gamifikációt nem dedós formában értem, hanem élményszerűség formájában.

halaloszto 2019.02.18. 13:37:20

"Igazából hozzánk olyan nagyon sok jelentkezés fut be, hogy nem érezzük a munkaerőhiányt."

Akkor miért tartanak toborzó eseményt?
Vagy mégsem elég sok a megfelelő jelentkező, és hazudik, vagy annyira agyatlan, hogy akkor is megtartja az eseményt, ha teljesen felesleges.

HargitaiE 2019.02.18. 13:40:48

@halaloszto: Lehet, hogy központi ötlet volt, és ők a hátuk közepére nem kívánták. Meg is értem, de akkor sem árt inkább hallgatni.

okleveles naiv 2019.02.18. 14:22:34

@HargitaiE: Adott cég HR-esei is olvasni fognak, csak éppen teljesen mást! :D Leginkább fb-t, ahogy vlki írta.
Hogy a munkáltatók, pontosabban a cégvezetők mit látnak belőle, azt nem tudom, de egyelőre munkavállalói oldalról nézve a normális HR-es vlhol a fehér holló és az üveghegyi griff közti ritkaságú madár...
Viszont mi a tompikaevetke HR-esek helyett is olvassuk a jó blogokat. ;)

LebensraumamOsten 2019.02.18. 15:43:10

@M_R: Húhehe! Meg az olyan cégek is hoppon maradnak, ahol kétségbeesetten keresik szuperment minimálbérért és a túlórákat nem hajlandóak fizetni.
A jelölttel szemben támasztott minimumkövetelmény: legalább 2 diploma, 2 idegen nyelv anyanyelvszintű ismerete (hahaha) 5-10 éves tapasztalat multinacionális cégnél, valamint 18 és 20 év közötti életkor. Hát igen, annyira gyenge a felhozatal, hogy tényleg sokáig kell keresniük. Kkkkkkkkk.

mbazs 2019.02.18. 17:25:28

Egyszer voltam egy olyan interjún, ahol a HR-es olyan debil volt, hogy a saját kollégája hurrogta le nem kis éllel a hangjában, erre emez sértődötten felállt és kiment. Senkinek se hiányzott utána.

halaloszto 2019.02.18. 20:08:26

@HargitaiE: A jelentkező szemszögéből a központi ötlet, meg a helyi hr saját akciója ugyanaz. Hamár ilyen helyzetbe kerül a hr-es, legalább ne árulja el magát önteltségében. És megint oda jutunk, hogy az illető, aki emberekről dönt, hogy alkalmasak-e adott pozícióra, önmaga nem túl alkalmas a saját pozíciójára.

Luighi 2019.02.18. 22:06:33

Sajnos én is azt tapasztaltam, hogy a HR-esek 99%-a antiszociáliskiretén! Ha rajtam múlik, a sor elején menetelnek a pokolba!

És egy kb. 10éves sztory: Győrben sok multi tartott nyílt napot egy helyen. A kb.40 éves hr-es ribi(zli) egy 17"-os laptoppal volt a helyszínen. IInformatikusként érdekelt volna a gép, ezért megnéztem hátulról ki a gyártó. Erre a tovarisnő úgy üvöltött rám. mint egy kiképző őrmester az amcsi filmekben, hogy mit csinálok. Aztán még ki is "oktatatott". És még csodálkozott mikor nem kértem jelentkezési lapot. =:-O

És még EZEK jönnek a többlépcsős felvételi procedúrákkal. PFEJJJJJ

engedélyes pinaellenőr 2019.02.18. 22:16:06

@staropramen: Nem feltétlenül.A pszf-en is van ilyen szak.Őket is szopatták differenciál és integrálszámítással,meg valszámmal,meg számvitellel..

Pipas 2019.02.19. 07:16:04

A HR-es bölcsész, nem? Miért szólja le azokat, akik ugyanott végeztek ahol ő? :D

jobangel · http://jobangel.blog.hu 2019.02.19. 08:14:41

@Pipas: Közgazdaságtan+pszichológia+szociológia leginkább. Szóval, nem kifejezetten bölcsész, az csak kb. 1/3-a a szakmának. Mondjuk ez a HR-es általi bölcsészleszólás azért különösen kínos, mert pont a pszichológiát kellene a legjobban alkalmaznia egy HR-esnek, ami ugye bölcsészeti ág.

czinimini 2019.02.19. 12:41:28

Az a személyzetis, aki ilyet válaszol, remélhetőleg azért ért valami máshoz.
Mellesleg nem egy nagy dolog kitalálni egy elutasító levél formát, az e-mail meg ingyenes.