Beszéljünk mégis

Forró almák

Egypercesféle novella

2019. augusztus 24. - HargitaiE

A hot potatoes, azaz forró krumplik egy vidám játék, amely lényege, hogy egy burgonya megy körbe a játékosok között, és ha lejár a játékidő, az veszít, akinek a kezében marad.

Irina asszony kemény nő volt. Dolgosan rendezgette a szeretett kertjét: hóban-fagyban és kánikulában is felvette a küzdelmet a gazokkal, bár az ő esetében ez nem csak a gyomok irtását jelentette. Haragban állt ugyanis a szomszédsággal, mert hol az egyik akart lecsípni egy részt a területéből, hol a másik dobálta át a földből elő-előbukkanó üvegszilánkokat, paladarabokat. Irina asszony ezért aztán magas sövényt telepített a kerítés mentén. Nehezebb is volt ezután borsot törni az orra alá, mert a sokféle cserje szépen növekedésnek indult.

Egy nap Irina azonban mégis betolakodóra lett figyelmes: néhány szem alma jelent meg a kertben. Pedig az egész környéken sehol egy almafa. Áthajította őket az egyik szomszédhoz: ahhoz, akiből a legkönnyebben kinézte, hogy almákat hajigál a kerítésén túlra. Bár nem értette, miért tenne ilyet bárki is, már olyan sok furcsaságot látott az öreg, rozsdás dróthálón túl, hogy ezt is igazán elképzelhetőnek tartotta.

apples-close-up-color-1143552.jpg

Pexels.com

Különösen, hogy másnap is alma volt a földön, ugyanazon a helyen, mint előző nap. Visszadobták - gondolta, bár továbbra sem értette, mi lehet az ok az emberi alattomosságon és önzésen kívül. Hiszen idegen alma ne éktelenkedjen a kertben. Még ha szép piros, érett is. Vissza vele, hiszen Irinával nem lehet kibabrálni. Még az is lehet, hogy most nem ugyanahhoz a szomszédhoz dobta. Mindegyik összeférhetetlen, gondolta. Mindegy is, kitől jött.

A kerítés melletti sövényben, Irina kertjének szélén, a természet szeszélyei között felcseperedett fáradhatatlan almafa pedig minden áldott nap újabb érett, egészséges gyümölcsöt dobott le magáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://beszeljunkmegis.blog.hu/api/trackback/id/tr9115023240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása